Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Μαρούσι-Ολυμπιακός: 82-74

Ήταν δεδομένο ότι το Μαρούσι θα ήθελε να πάει το ματς σε αργό τέμπο, αφού εκεί είναι το δυνατό του σε σημείο. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός φάνηκε προετοιμασμένος στα πρώτα λεπτά και με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη στην πεντάδα, ο Παναγιώτης Γιαννάκης κατάφερε να έχει η ομάδα του βάθος στην άμυνα και καλή αντιμετώπιση στα πικ εν ρολ των γηπεδούχων, ενώ στην επίθεση με την μπάλα να περνάει στον "Σόφο" ο Ολυμπιακός πέτυχε να κλείσει την πιεστική άμυνα του Αμαρουσίου και να φθείρει αρκετούς από τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα.




Έτσι, οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 8-0 και έδειξαν να βρίσκονται σε καλό δρόμο, ιδιαίτερα στην άμυνα απέναντι στην καλή κυκλοφορία του Αμαρουσίου. Όμως, η ομάδα των βορείων προαστίων σπανίως χάνει τη συγκέντρωσή της και τη φιλοσοφία της πάνω στο παρκέ. Και όταν, μάλιστα, ο Σχορτσανίτης πήγε στον πάγκο, το Μαρούσι βρήκε διαδρόμους με τον Λούκας, πήρε πόντους από τον Μαυροειδή εντός της ρακέτας, αλλά και ελεύθερα μακρινά σουτ, για να μειώσει και να ισορροπήσει την κατάσταση. Το πρώτο δεκάλεπτο στην ουσία έτσι πήγε και έκλεισε με τον Κώστα Καϊμακόγλου να σκοράρει από τα 9 μέτρα στην εκπνοή και να διαμορφώνει το 22-19.

Στη δεύτερη περίοδο το Μαρούσι είχε τον έλεγχο. Αργές επιθέσεις, σωστές επιλογές και πολύ καλή άμυνα από την ομάδα του Μπαρτζώκα, την ώρα που ο Γιαννάκης κρατούσε για πολλή ώρα στον πάγκο τον Τσίλντρες λόγω φάουλ (δεν έπαιξε καθόλου από το 5' και μετά!) και έβλεπε τον Λίνας Κλέιζα να είναι εκτός κλίματος, τα μακρινά σουτ να μην μπαίνουν με τίποτα και τις συνεργασίες να απουσιάζουν. Με αυτόν τον τρόπο, οι γηπεδούχοι κράτησαν το προβάδισμα, ανέβασαν τη διαφορά αρχικά στους πέντε πόντους (28-23) και στη συνέχεια κράτησαν το ρυθμό στο ίδιο τέμπο για να φτάσουν στο +10 με τρίποντο του Μάριου Μπατή, λίγο πριν λήξει το πρώτο μέρος με 40-32.

Με το που ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο, ο Τζος Τσίλντρες φάνηκε αγριεμένος. Ο Αμερικανός πήρε πρωτοβουλίες, έδωσε ενέργεια στην ομάδα του και ο Ολυμπιακός πάτησε καλύτερα στο γήπεδο. Το κακό για τους ερυθρόλευκους ήταν ότι δεν υπήρχαν συνεργασίες, ενώ στο Μαρούσι τις έβλεπες σχεδόν σε κάθε φάση. Οπότε, όσο και αν προσπαθούσε ο Τσίλντρες με τη βοήθεια του Κλέιζα που πήρε και αυτός προσπάθειες, το Μαρούσι έβρισκε τη λύση και μάλιστα προηγήθηκε με 44-35, πριν μειώσει και πάλι η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη σε 44-41.

Ο Καϊμακόγλου τιμώρησε δύο φορές την άμυνα του Ολυμπιακού με πέντε συνεχόμενους πόντους, ο Κλέιζα απαντούσε, αλλά με τον Βούισιτς στο παρκέ οι ερυθρόλευκοι είχαν αργές αντιδράσεις στις γρήγορες μεταβιβάσεις της μπάλας που είχαν οι παίκτες του Μπαρτζώκα. Όμως, ο Τσίλντρες το είχε πάρει προσωπικά και με δικό του καλάθι ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά στο σκορ με 51-50, αλλά το Μαρούσι δεν παραδινόταν, όσο και αν πάλευε ο Ολυμπιακός. Πολύ γρήγορα και μάλιστα με αιφνιδιασμούς, οι γηπεδούχοι έκαναν το σκορ 56-51, ενώ μια τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Τεόντοσιτς αναστάτωσε ακόμη περισσότερο τον Ολυμπιακό ο οποίος στο τέλος του δεκαλέπτου ήταν πίσω οκτώ πόντους (63-55).

Η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός ήταν μέσα στο ματς, ήταν όταν ο Παπαλουκάς μείωσε με δύο βολές σε 65-60. Από εκεί και πέρα... καληνύχτα! Με τον Γιαννάκη να επιμένει με τον Βούισιτς, το Μαρούσι είχε συγκεκριμένο πλάνο. Πικ εν ρολ συνέχεια. Και το πλάνο απέδωσε, την ώρα που ο Ολυμπιακός δεν είχε ούτε πλάνο, ούτε τίποτα. Οι περιφερειακοί του ήταν εκτός ματς, κοντά στο καλάθι δεν απειλούσε και έμεναν κάτι προσωπικές ενέργειες που συνήθως δεν αρκούν. Ξαφνικά, το σκορ έγινε 71-60 και εκεί το Μαρούσι κατάλαβε για τα καλά ότι μπορεί να νικήσει και τον Ολυμπιακό!

Η διαφορά ανέβηκε και στους 13 πόντους, το Μαρούσι δεν έχανε ούτε λεπτό τη συγκέντρωσή του, έπαιζε άμυνα για σεμινάριο, ο Γιαννάκης σκέφτηκε ένα σχήμα με Κλέιζα και Μαυροκεφαλίδη το οποίο πήγε ακόμη χειρότερα από το προηγούμενο και το ματς δεν γινόταν να γυρίσει. Όπως και έγινε. Το Μαρούσι νίκησε με 82-74 και απέδειξε ότι οι ομάδες δεν κτίζονται απαραίτητα με χρήματα. Το πρώτο που απαιτείται είναι η δουλειά...

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 40-32, 63-55, 82-74.


ΠΗΓΗ: http://www.sport24.gr/html/ent/119/ent.343119.asp

1 σχόλιο:

Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου