Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Σενάρια πρόκρισης για ΠΑΟ

Τα νέα από τη Βαρκελώνη ήταν ως επί το πλείστον κακά για τον Παναθηναϊκό. Μετά τη νέα ήττα του, τρίτη σε ισάριθμους αγώνες του Top 16, οι ελπίδες για πρόκριση στα πλέι οφ ψαλιδίστηκαν σημαντικά. Δεν εξανεμίστηκαν, όμως. Κι αυτά είναι τα καλά νέα. Άλλωστε ο Παναθηναϊκός έχει επιστρέψει κι άλλη φορά από 0-3 κι έχει προκριθεί. Ωστόσο για να συμβεί αυτό τώρα είναι απαραίτητες δύο προϋποθέσεις: α) Να κάνει μόνο νίκες ο Παναθηναϊκός εφεξής και β) η Μπαρτσελόνα να χάσει μόνο από το "τριφύλλι".

Το 2006 ο Παναθηναϊκός είχε βρεθεί ξανά με την πλάτη στον τοίχο. Σε όμιλο με Εφές Πίλσεν, Μπενετόν και Τσιμπόνα είχε ξεκινήσει με τρεις ήττες, όμως αμέσως μετά μεταμορφώθηκε. Κέρδισε και τις τρεις αυτές ομάδες (τις δύο τελευταίες στο ΟΑΚΑ) με διψήφιες διαφορές, κάλυψε τα χάντικαπ του πρώτου γύρου και εκμεταλλευόμενος τον συνδυασμό των άλλων αποτελεσμάτων όχι μόνο προκρίθηκε, αλλά πήρε και την πρώτη θέση του ομίλου! Άρα λοιπόν το έχει ξανακάνει.

Που σημαίνει ότι οι ελπίδες του δεν έχουν εξανεμιστεί μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη. Βεβαίως δεν είναι κάθε μέρα του Αϊ Γιαννιού και η εικόνα που παρουσιάζουν οι "πράσινοι" δεν είναι ενθαρρυντική. Όμως παραμένουν πρωταθλητές Ευρώπης, έχουν πολύ έμπειρο προπονητή και παίκτες κλάσης, επομένως μπορούν να μεταμορφωθούν ξανά. Και να ανατρέψουν αυτό το βαρύ 0-3 και να προκριθούν. Για να συμβεί αυτό, όμως, πρέπει να πληρωθούν δύο βασικές προϋποθέσεις:

α) Ο Παναθηναϊκός πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει και τα τρία παιχνίδια που απομένουν. Οπωσδήποτε. Αλλιώς δεν υπάρχει ελπίς. Με τήν Παρτιζάν και το Μαρούσι πρέπει απαραιτήτως να καλύψει και τις διαφορές των ηττών του (-5 από την Παρτιζάν και -2 από το Μαρούσι) για να υπερτερήσει στις ισοβαθμίες μαζί τους. Με την Μπαρτσελόνα καλό θα ήταν επίσης να πάρει τη διαφορά, αλλά όχι και απαραίτητο. Ας την κερδίσει έστω και με έναν πόντο. Έτσι κι αλλιώς για να περάσει, χρειάζεται και μια δεύτερη προϋπόθεση...

β) Να κερδίσει όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια και η Μπαρτσελόνα. Εκτός φυσικά του αγώνα στο ΟΑΚΑ. Αν η Μπάρτσα νικήσει Μαρούσι και Παρτιζάν, τότε θα τερματίσει πρώτη με τέσσερις νίκες και ο Παναθηναϊκός με τρεις νίκες και έχοντας πάρει τις διαφορές από Μαρούσι και Παρτιζάν θα είναι σίγουρα δεύτερος. Ανεξάρτητα από το ποιος θα νικήσει στον αγώνα ανάμεσα στους Σέρβους και την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στο Βελιγράδι.

Με αυτές τις δύο προϋποθέσεις προκρίνεται σίγουρα ο Παναθηναϊκός. Τώρα, αν χάσει η Μπαρτσελόνα και άλλον αγώνα, τότε είναι πάντα ανοικτό το ενδεχόμενο τετραπλής ισοβαθμίας στο τέλος! Σε αυτή την περίπτωση θα παίξουν ρόλο οι διαφορές και... ο Θεός βοηθός.



ΠΗΓΗ: http://www.sport24.gr/html/ent/115/ent.344115.asp

1 σχόλιο:

  1. .....«….. Ένα, χι, δύο και λοιπά….,
    σουτ -- γκολ…., σουτ -- άουτ, φτου, δοκάρι….,
    είναι Θεός…., άλλη φορά….,
    θα μου ‘ρθει το ‘’δεκατριάρι’’….!

    Τζίφος στα ‘’Προγνοσπόρ’’…., ξανά….,
    κι αύριο δουλειά…., πάλι, Δευτέρα….,
    κληρώνονται τα ‘’Λαϊκά’’….,
    ίσως, σ’ αυτά η ‘’άσπρη μέρα’’….!

    ….. Δόξα Σοι, Κύριε Θεέ….,
    μονάχα, κάνε μου τη χάρη….,
    ‘’λήγοντες’’ πιάνω στη ζωή….,
    στο θάνατο ‘’δεκατριάρι’’….!»….!.....

    Γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας,
    URL : www.alexandros-zivas.gr
    ….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου