Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον Larry Bird...ο αποκαλούμενος και ως “Ιησούς του μπάσκετ”


Ο 54χρονος σήμερα Λάρι Μπερντ, γεννήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 1956, και για δεκατρία συναπτά έτη υπηρέτησε τους... “τριφυλλοφόρους” του NBA. Μαζί με τον Ρόμπερτ Πάρις και τον Κέβιν ΜακΧέιλ ήταν τα βασικά στελέχη της ομάδας των Μπόστον Σέλτικς στη δεκαετία του 80'. Από την... Ιντιάνα ορμώμενος, γιος του Κλοντ Τζόζεφ “Τζοε” και της Τζόρτιζα (Κερνς) Μπερντ, μεγάλωσε στην περιοχή του Δυτικού Μπέιντεν, στην μικρή πόλη Φρεντς Λικ. Εξ ου και ένα από τα πολλά του παρατσούκλια κατά τη διάρκεια της πλούσιας καριέρας του, ήταν το “ the Hick from French Lick”. Η οικογένεια του Λάρι Μπερντ, κάθε άλλο παρά... πλούσια ήταν. Μάλιστα πολλές φορές ο μικρός τότε Λάρι, αναγκάστηκε να ζήσει με την γιαγιά του για να ελαφρύνει κάπως τα οικονομικά βάρη της οικογένειας.

Παρά τα πολλά οικογενειακά προβλήματα, τον χωρισμό των γωνιών του το 1975 και την απόπειρα αυτοκτονίας του αλκοολικού πατέρα του την ίδια χρονιά, ο Λάρι Μπερντ ήταν ένα υπόδειγμα μαθητή στα χρόνια του σε Πανεπιστήμιο και Λύκειο. Έτσι, είχε γίνει ένας από τους καλύτερους νεαρούς μπασκετμπολίστες στην περιοχή του. Μετά το Λύκειο του Δυτικού Μπέιντεν, βρέθηκε στο Σπρινγκς Βάλεϊ όπου μέχρι και σήμερα είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας του σχολείου. Ο προπονητής του εκεί, Τζιμ Τζόουνς, ήταν “κλειδί” για την εξέλιξη της καριέρας του Λάρι Μπερντ. Ο “Τζόνεσι” όπως τον αποκαλούσε ο Μπερντ, βοηθούσε κάθε μέρα με τις υποδείξεις του και τις προτροπές για έξτρα προπόνηση προς τον νεαρό τότε φόργουορντ.



Το 1974 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τον Λάρι Μπερντ, αφού ήρθε η υποτροφία για το κολέγιο της Ιντιάνα, μέσα από το μπάσκετ φυσικά. Οι δυσκολίες όμως δεν έλειψαν κι εκεί. Στην ομάδα του κολεγίου υπήρχαν ήδη φτασμένοι παίκτες, με τον Κεντ Μπένσον, σταρ της εποχής να κάνει τη ζωή... πατίνι στον νεαρό Μπερντ. Όλα αυτά τον ανάγκασαν να φύγει από το κολέγιο και να γυρίσει στο Φρεντς Λικ όπου κι έπιασε δουλειά στην δημοτική υπηρεσία (καθαρίζοντας σκουπίδια και χιόνια από τους δρόμους, επισκευές στα οδοστρώματα ήταν η κύρια ασχολία του). Για ενάμιση περίπου χρόνο παίζει στην Χάνκοκ Κονστράξιον, ομάδα του AAU, μέχρι που το 1977 θα πάει στο πανεπιστήμιο της πολιτείας της Ιντιάνα (ISU).

Από εδώ ξεκίνησαν όλα...

Τη χρονιά 1978-79, ξεκίνησε μια από τις μεγαλύτερες “κόντρες” στην ιστορία του NBA. Ο Λάρι Μπερντ θα συναντούσε για πρώτη φορά τον μεγαλύτερο αντίπαλό του σε όλη την καριέρα του, αλλά και έναν από τους καλύτερους φίλους του όπως έχουν παραδεχθεί και οι δύο. Ο Μπερντ οδήγησε την ομάδα του στους τελικούς του NCAA, εκεί που ηττήθηκε από το Μίτσιγκαν του Έρβιν “Μάτζικ” Τζόνσον! Το ρεκόρ των Σίκαμορς, ομάδα του πανεπιστημίου της Ιντιάνα, ήταν 33-1 σε όλη τη χρονιά με τον Μπερντ να ψηφίζεται ως ο καλύτερος παίκτης της χρονιάς και να παίρνει τα βραβεία Νέισμιθ και Γούντεν. Στην τελευταία του κολεγιακή χρονιά θα τελειώσει με Μ.Ο. πόντων 30,3 ανά αγώνα ενώ οι επιδόσεις του θα τον φέρουν στην 5η θέση των σκόρερ όλων των εποχών στο NCAA. Παράλληλα είναι ανάμεσα στους παίκτες του αιώνα στην περιφέρεια της κοιλάδας του Μισούρι.


Νούμερο έξι στο ντραφτ



Ο Λάρι Μπερντ, επιλέχθηκε στην 6η θέση των Ντραφτ το 1979 και οι Μπόστον Σέλτικς ήταν... οι τυχεροί της ιστορίας. Παρά το γεγονός ότι στην αρχή υπήρχαν αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μπορέσει να σταθεί σε επίπεδο NBA, ο νεαρός άσος είχε πάρει την απόφασή του. Το πρώτο του συμβόλαιο με τους Σέλτικς θα του απέφερε 650.000 δολάρια, κάτι που τον έκανε τον πιο ακριβοπληρωμένο ρούκι στην ιστορία του NBA. Ένα μπλέξιμο με τους υπάρχοντες κανονισμούς για τους ρούκι, και το γεγονός ότι η υπόθεση του Μπερντ ανάγκασε τους υπευθύνους να τον αλλάξουν, έδωσε στον νέο κανονισμό το όνομα... “Bird Collegiate Rule” (κολεγιακός κανόνας του Μπερντ).

Η επιρροή του Λάρι Μπερντ στην ομάδα της Βοσόνης ήταν άμεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη σεζόν 1978-79 το ρεκόρ των Σέλτικς στην κανονική περίοδο ήταν 29-53, ενώ με την προσθήκη του Μπερντ την επόμενη χρονιά, έγινε 61-21! Την ίδια χρονιά μπαίνει στον “μαγικό” κόσμο και ο Μάτζικ Τζόνσον, με τη φανέλα των Λέικερς που όμως δεν κάνει το ίδιο δυναμικό ξεκίνημα. Αντίθετα ο Μπερντ, θα αναδειχθεί ρούκι της χρονιάς και μπήκε στο All Star Game, κάτι που επαναλήφθηκε και τις 12 επόμενες σεζόν κατά τις οποίες αγωνίστηκε με τη φανέλα των Σέλτικς. Στην πρώτη του χρονιά στο NBA, ο Μπερντ ήταν πρώτος σε τέσσερις κατηγορίες για την ομάδα του. Πρώτος σκόρερ με 21,3 πόντους ανά παιχνίδι, πρώτος ριμπάουντερ με 10,4 ριμπάουντ ανά αγώνα, πρώτος... “κλέφτης” με 143 κλεψίματα και πρώτος σε λεπτά συμμετοχής με 2.955! Παράλληλα ήταν δεύτερος στις ασίστ με 4,5 ανά αγώνα και στα τρίποντα με 58 όλη τη σεζόν. Με τη βοήθεια του, οι Σέλτικς έφτασαν στους τελικούς της Ανατολικής περιφέρειας, όπου ηττήθηκαν από τους Φιλαντέλφια 76ερς, όμως ήταν μόνο η αρχή στο δρόμο προς την δόξα..


Το πρώτο δακτυλίδι...

Μετά την πρώτη χρονιά του Λάρι Μπερντ στην Βοστόνη, ήρθε η ώρα για να συμπληρωθεί μια από τις καλύτερες front line όλων των εποχών. Η απόκτηση του Ρόμπερτ Πάρις και του Κέβιν ΜακΧέιλ με τις... “καραμπόλες” στα ντραφτ της εποχής, συνέθεσε μια μοναδική τριάδα από τη θέση του σμολ φόργουορντ και πάνω. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι Μπόστον Σέλτικς ήταν στους τελικούς της Ανατολής! Αντίπαλος και πάλι οι 76ερς του Τζούλιους Έρβινγκ αλλά αυτή τη φορά η παρέα του Μπερντ τα κατάφερε και προκρίθηκε στους τελικούς με 3-1 σκορ αγώνων. Οι Χιούστον Ρόκετς αποδείχθηκαν μικρό εμπόδιο για την παρέα από τη Βοστόνη, που πήρε το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 5 χρόνια. Ο Μπερντ είχε 15,3 πόντους, 15,3 ριμπάουντ και 7 ασίστ ανά αγώνα κατά μέσο όρο στους τελικούς. Ήταν η πρώτη συμμετοχή σε τελικούς, από 7 συνολικά και η πρώτη κατάκτηση από τρεις συνολικά για τον “Ιησού του μπάσκετ” όπως είχαν αρχίσει να τον αποκαλούν.

 






Η μεγαλύτερη κόντρα στην ιστορία


Την πενταετία 1982-1987, όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθούν τα δρώμενα του “μαγικού κόσμου” του μπάσκετ, είδαν να εξελίσσεται μια από τις μεγαλύτερες “κόντρες” στην ιστορία του αθλήματος αλλά και να γεννιέται μια σπουδαία φιλία! Μια κόντρα που την είχε ανάγκη και το ίδιο το πρωτάθλημα αφού κατά τη διάρκεια των 70's το NBA είχε πολύ χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης και μικρή προσέλευση θεατών στα γήπεδα. Η είσοδος όμως των δύο νεαρών άσων, Μπερντ και Τζόνσον, προκάλεσε το ενδιαφέρον του κοινού και γέννησε μια σπουδαία κατάσταση που όλοι ήθελαν να παρακολουθήσουν την εξέλιξή της.




Οι Λέικερς του Τζόνσον πήραν το πρωτάθλημα το 1980 και οι Σέλτικς του Μπερντ απάντησαν το 1981. Το 1982 ήταν και πάλι σειρά των Λέικερς, ενώ το 1984 απάντησαν εκ νέου οι Σέλτικς για να έρθει νέα κατάκτηση για τους Λέικερς το 1985! Οι Μπόστονς Σέλτικς έκαναν την καλύτερή τους χρονιά το 1986, χωρίς όμως οι Λέικερς να καταφέρουν να φτάσουν στους τελικούς τους οποίους κατέκτησαν ο Μπερντ και η παρέα του. Το 1987, οι Λέικερς επέστρεψαν στους τελικούς και νίκησαν κατά κράτος την ομάδα του Μπερντ, που ταλαιπωρήθηκε από πολλούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της σεζόν αλλά και στα πλέι οφ.


Κατά τη διάρκεια αυτής της πενταετίας, ο Λάρι Μπερντ αναδείχθηκε τρεις συνεχόμενες φορές πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος (1984, 1985, 1986), ενώ αναδείχθηκε επίσης δύο φορές MVP των τελικών (1984, 1986). Ο συναγωνισμός μεταξύ των Σέλτικς και των Λέικερς, έφερε τεράστια έσοδα τόσο στις ομάδες όσο και στη λίγκα. Το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο για την κανονική περίοδο της σεζόν 1987-88, ήταν ένα από τα πιο κλασικά στην ιστορία, αφού κρίθηκε με καλάθι του Τζόνσον στην εκπνοή του χρόνου με το σκορ να είναι 115-114 για τους “λιμνανθρώπους”. Η σεζόν αυτή ήταν η καλύτερη στατιστικά για τον Λάρι Μπερντ παρά το γεγονός ότι οι Σέλτικς δεν έφτασαν σε τελικό, κάτι που έγινε για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια.

Η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο, είχε να κάνει την εμφάνισή της σε ανάλογα επίπεδα από το 1960 με την “κόντρα” Ράσελ-Τσάμπερλεϊν. Το όλο... story έτυχε μεγάλης προβολής αλλά και διόγκωσης από τον Τύπο της εποχής και κυρίως την τηλεόραση. Ο καθένας από τους δύο και μοιραία και οι δύο ομάδες, αντιπροσώπευαν δύο διαφορετικούς κόσμους στα μάτια των θεατών. Ο Μπερντ ήταν ο ήρωας της μικρής πόλης, με το χαμηλό προφίλ και την συντηρητική λογική αντιπροσώπευε την κοινωνία της Βοστόνης. Αντίθετα ο Τζόνσον με το “funky” παιχνίδι του και το θεαματικό τρόπο που επιτίθονταν η ομάδα, συνδύασε τους Λέικερς με τους celebrities που ανέκαθεν συγκέντρωνε και συγκεντρώνει η περιοχή του Λος Άντζελες.

Η... κορύφωση της κόντρας των δύο σταρ των 80's ήταν μια διαφήμιση γνωστής εταιρίας παπουτσιών. Και οι δύο μπασκετμπολίστες φορούσαν το ίδιο αθλητικό παπούτσι και η εταιρία φρόντισε να βρει το πιο έξυπνο κόνσεπτ για να το διαφημίσει. Τι καλύτερο από ένα “μονάκι” μεταξύ του Λάρι Μπερντ και του Μάτζικ Τζόνσον; Κατά τη διάρκεια του διαφημιστικού, ο Μπερντ έκανε μόνος του προπόνηση σε ένα γήπεδο με τον Τζόνσον να έρχεται με μια λιμουζίνα και να τον προκαλεί σε μονό αγώνα!




Παρά το γεγονός πως την “κόντρα” των δύο είχαν αναγάγει σε μείζον ζήτημα όλοι όσοι είχαν ενασχόληση με το μπάσκετ, οι δύο παίκτες ήταν καλοί φίλοι εκτός παρκέ! Μάλιστα τα γυρίσματα αυτού του διαφημιστικού τους έφεραν ακόμα πιο κοντά. Ο Τζόνσον έδωσε το “παρών” στην τελετή για την αποχώρηση του Λάρι Μπερντ από την ενεργό δράση στις 4 Φεβρουαρίου 1993, ενώ χαρακτήρισε τον Λάρι ως έναν “φίλο για πάντα”!

Χρυσός προς τη δύση της καριέρας του


Μετά το 1988 τα πρώτα προβλήματα τραυματισμών άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους για τον μεγάλο Λάρι Μπερντ. Ο Μπερντ έπαιξε μόλις έξι παιχνίδια στη σεζόν 1988-89 λόγω χειρουργικής επέμβασης και στους δύο αχίλλειους τένοντες! Η επιστροφή του την επόμενη χρονιά ήταν το γεγονός που ανέμεναν πολλοί. Ωστόσο νέα προβλήματα, αυτή τη φορά στη μέση, τον κράτησαν μακριά από τις εμφανίσεις της πρώτης περιόδου της δεκαετίας του 1980. Παρόλα αυτά, ο Μπερντ έμεινε σε σταθερό μ.ο. πόντων πάνω από 20 κάθε χρονιά, και οδήγησε τους Σέλτικς στα πλέι οφ μέχρι το 1992 όταν και αποσύρθηκε.







Από την περίοδο 1990-91 και μετά ο χαρισματικός φόργουορντ έχανε διαρκώς μεγάλο μέρος της κανονικής περιόδου και των πλέι οφ. Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον Τσακ Ντέιλι να τον καλέσει στην πρώτη και αυθεντική «Dream Team» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 στη Βαρκελώνη. Ο Μπερντ επέστρεψε στις ΗΠΑ με το χρυσό μετάλλιο στις αποσκευές και αφού είχε πια και την εμπειρία της συμμετοχής, αλλά και της νίκης, σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.




Αυτοβιογραφία και… προπονητική

Μπορεί να είχε εκδώσει την αυτοβιογραφία του από το 1989 όταν ήταν ακόμα παίκτης, όμως ο Λάρι Μπερντ διακρίθηκε και σαν προπονητής. Από το 1992 που αποσύρθηκε και μετά, ήταν στον πάγκο τον Μπόστον Σέλτικς σε μια θέση που… δημιουργήθηκε για αυτόν και ονομάστηκε «special assistant» (ειδικός βοηθός). Το 1997 αποδέχθηκε την πρόταση που του έκαναν οι Ιντιάνα Πέισερς και ανέλαβε τη θέση του πρώτου προπονητή! Όπως αποδείχθηκε η επιλογή του ήταν απόλυτα σωστή, αφού κατάφερε να κάνει ρεκόρ 58-24 στην κανονική περίοδο και να… βγάλει το λάδι των Σικάγο Μπουλς για να προκριθούν στους τελικούς (4-3). Το επίτευγμα αυτό, χάρισε στον Μπερντ μια μοναδική διάκριση. Είναι ο μόνος που έχει καταφέρει να πάρει τον τίτλο του MVP σαν παίκτης αλλά και τον τίτλο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς.




Ο Μπερντ παρέμεινε στο τιμόνι των Πέισερς μέχρι το τέλος της σεζόν 2000, και οδήγησε την ομάδα της γενέτειράς του σε δύο συνεχόμενες πρωτιές στην κεντρική περιφέρεια, αλλά και στους τελικούς του 2000. Το 2003, ο Μπερντ επιστρέφει στους Πέισερς και αναλαμβάνει το ρόλο του Προέδρου. Παρά το γεγονός ότι από το 2008 η ομάδα έχει τον Ντέιβιντ Μόουρεϊ σαν γενικό διευθυντή, ο Λάρι Μπερντ είναι αυτός που έχει τον τελευταίο λόγο σε κάθε απόφαση αφού έχει τη θέση του προέδρου μέχρι σήμερα.

Η βαριά κληρονομιά και το… ψέμα

Αναμφίβολα η δράση του Λάρι Μπερντ στα παρκέ του ΝΒΑ έχει αφήσει πίσω της στιγμές που αποτελούν βαριά κληρονομιά για το άθλημα. Το γεγονός ότι το τηλεοπτικό δίκτυο ESPN τον κατέταξε ανάμεσα στους 50 κορυφαίους (στη θέση Νο. 30) αθλητές του αιώνα μαρτυρά και τα προαναφερόμενα. Τα προσωνύμια που του δόθηκαν κατά καιρούς, ήταν αρκετά. Αυτά όμως που πραγματικά ξεχώρισαν ήταν τα «The Hick From French Lick», «The Great White Hope» και «Kodak»! Το τελευταίο, γατί σύμφωνα με τον πρώτο του προπονητή στους Σέλτικς, φρόντισε να «φωτογραφίζει» τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονταν οι αντίπαλοι και μετά να τους κατατροπώνει στο παρκέ!


Όσο για το… ψέμα; Το επικαλέστηκε ο Μάτζικ Τζόνσον κατά τη διάρκεια της τελετής για την αποχώρηση του Μπερντ από την ενεργό δράση. «Λάρι, μου είπες ένα ψέμα. Είπες ότι θα υπάρξει κι άλλος Λάρι Μπερντ. Δε θα υπάρξει όμως, ποτέ, ποτέ κανένας άλλος Λάρι Μπερντ», ήταν η ατάκα του «Μάτζικ» που έγραψε ιστορία. Ωστόσο πολλές είναι οι ατάκες και του ίδιου του Μπερντ, που έμειναν στην μπασκετική ιστορία, αφού ο φόργουορντ από την Ιντιάνα ήταν λάτρης του trash-talking κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών, ωθούμενος από το ανταγωνιστικό του πνεύμα, κάτι που έκανε τους αντιπάλους να… βγάζουν σπυριά!


Ατάκες του Λάρι Μπερντ

Πριν το διαγωνισμό τριπόντων στο All Star 1986: «Θέλω όλοι σας (σ.σ. προς τους υπόλοιπους
διαγωνιζόμενους) να ξέρετε ότι θα κερδίσω το βραβείο. Κοιτάζω γύρω μου απλώς για να δω ποιος θα είναι ο δεύτερος».

Ο Τσακ Πέρσον με το παρατσούκλι Rifleman (σκοπευτής), τόνισε ότι θα βγει να κυνηγήσει… κάποιο πουλί (Bird) πριν το παιχνίδι της Ιντιάνα με τους Σέλτικς ανήμερα τα Χριστούγεννα την εποχή που ο Μπερντ και η Βοστόνη μεσουρανούσαν. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Μπερντ είπε στον Πέρσον ότι έχει ένα δώρο για αυτόν. Όταν λοιπόν έβαλε ένα τρίποντο μπροστά στον πάγκο της Ιντιάνα κι εκεί ακριβώς που καθόταν ο άτυχος Τσακ Πέρσον, γύρισε και του είπε «Merry fuckin' Christmas»!

Επόμενο… θύμα ο Ξαβιέ ΜακΝτάνιελ! Ο Μπερντ σε αγώνα Βοστόνη-Σιάτλ, του είπε σε ποιο σημείο θα σταθεί για να εκτελέσει το τελευταίο σουτ του αγώνα. Αφού λοιπόν ο «Kodak» έκοψε δύο φορές την μπάλα στην μπέιζλαϊν κατάφερε να πάει στο συγκεκριμένο σημείο, σταμάτησε, γύρισε και έβαλε το καλάθι μέσα στη μούρη του εμβρόντητου ΜακΝτάνιελ!


Ιστορικά λόγια…

Κάθε ζωντανός θρύλος μπορεί να κερδίσει ένα παιχνίδι στα τελευταία λεπτά. Μόνο ο Μπερντ μπορεί να το κερδίσει από τα πρώτα.. Πίτερ Βέσκεϊ, δημοσιογράφος

Ο Λάρι Μπερντ απλά πετάει την μπάλα στον αέρα και ο Θεός την πάει στην μπασκέτα. Χάου Τσίζεκ, εκπρόσωπος Τύπου των Καβαλίερς μετά τους 60 και τους 48 πόντους που πέτυχε την περίοδο 1984-85 εναντίον τους ο Μπερντ.

Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν βγαίνει το νέο πρόγραμμα, είναι να κυκλώσω τα παιχνίδια με τους Σέλτικς. Για μένα είναι αυτά τα δύο ματς της χρονιάς και τα άλλα 80 έπονται. Μάτζικ Τζόνσον.

Το πρώτο πράγμα που κάνω κάθε πρωί είναι να κοιτάω τον πίνακα των σκόρερ και τι έκανε το προηγούμενο βράδυ ο Μάτζικ. Δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Λάρι Μερντ.

Δύο γάμοι και τρία παιδιά

Όσο ήσυχος και να φαίνονταν μέσα στα παρκέ ο Λάρι Μπερντ, στην προσωπική του ζωή αποδείχθηκε κάπως… περπατημένος. Το 1977 παντρεύτηκε την Τζάνετ Κόντρα με την οποία είχε σχέση από το λύκειο και πρόλαβε να… χωρίσει σε 11 μήνες, αφού είχε αποκτήσει πρώτα το πρώτο του παιδί την Κόρι Μπερντ. Η θυγατέρα του Μπερντ εμφανίστηκε το 1998 στην εκπομπή της Όπρα Γουΐνφρεϊ υποστηρίζοντας ότι ο πατέρας της δεν την είχε αναγνωρίσει μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’80. Στο μεταξύ, ο Λάρι Μπερντ είχε ξαναπαντρευτεί με την Ντίνα Μάτινγκλι στις 31 Οκτωβρίου 1989 και είχε υιοθετήσει δύο παιδιά, τον Κόνορ και την Μαράια.

Ίνδαλμα για ληστές και ήρωας σε video game!

Μερικοί άνθρωποι ταυτίζονται ιδιαίτερα με αθλητές-πρότυπα όπως ο Λάρι Μπερντ. Ένας από αυτούς ήταν και ο Έρικ Τζέιμς Τόρπι. Ποια ήταν η ιδιαιτερότητα στην περίπτωσή του; Τον Οκτώβριο του 2005 ο Τόρπι έκανε μια ληστεία στην Οκλαχόμα και καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκισης. Ζήτησε όμως να αλλάξει η ποινή του σε 33 χρόνια, γιατί το 33 ήταν ο αριθμός στην φανέλα του Μπερντ! 


Ο Λάρι Μπερντ έχει παίξει σε τρεις ταινίες. Πρώτη εμφάνισή του στη μεγάλη οθόνη, το 1994 στο «Blue Chips» ενώ το 1996 εμφανίστηκε και στο πλευρό του Μάικλ Τζόρνταν στην ταινία «Space Jam». Την ίδια χρονιά, παίζει στο «Celtic Pride». Ακόμη, ο Μπερντ έχει εμφανιστεί σε πολλά βιντεοπαιχνίδια με θέμα το μπάσκετ. Στις τελευταίες εκδόσεις που περιλαμβάνουν την ομάδα θρύλων της δεκαετίας του ’80 ο Μπερντ είναι πάντα στο ρόστερ. Εμφανίζεται ακόμη στην ιστορική ομάδα του 1978-79 στο πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, ενώ υπήρχαν και παιχνίδια των 80’s που τον έφερναν αντιμέτωπο με τον Τζούλιους Έρβινγκ και τον Μάικλ Τζόρνταν.

Ο Larry Bird εν δράσει!!
 














ΠΗΓΗ : http://www.sportaction.gr/document.php?category_id=53&document_id=153732

1 σχόλιο:

  1. molis arxisa na diavazo auto to arthro imoun sigouros oti itan tou ronji!!!!ekplitiko filara papasexy eisai kai go tous athlitikografous!!!parola ayta einai aparadekto pou den exete ton panathinaiko mesa stis omades pou pisteuoume oti tha paroun tin euroligka..tsk tsk...aparadekto...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου