Τρίτη 27 Απριλίου 2010

«Τα θέλουμε όλα»

Ο φετινός Ολυμπιακός έχει χτιστεί για να κατακτήσει όλους τους τίτλους που διεκδικεί. Το Κύπελλο το πήρε και πλέον του απομένει η Ευρωλίγκα και το Πρωτάθλημα. Και όπως παραδέχθηκαν από κοινού Θοδωρής Παπαλουκάς, Τζος Τσίλντρες, Γιάννης Μπουρούσης και Λίνας Κλέιζα οι «ερυθρόλευκοι» τα θέλουν όλα.

Το απόγευμα της Τρίτης, οι τέσσερις παίκτες των Πειραιωτών βρέθηκαν σε κατάστημα της WIND στο Πασαλιμάνι και μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 έβαλαν τις δικές τους προτεραιότητες. Ο αρχηγός της ομάδας, Θοδωρής Παπαλουκάς, τόνισε πως αν θα έπρεπε να διαλέξει μεταξύ της Ευρωλίγκας και του Πρωταθλήματος, θα επέλεγε το Πρωτάθλημα Ελλάδος. . «Στο Παρίσι έχουμε να δώσουμε δύο τελικούς και πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί», είπε ο αρχηγός του Ολυμπιακού για το φάιναλ-φορ και πρόσθεσε: «Η ομάδα έχει βελτιωθεί πολύ από πέρσι» τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 o Έλληνας πλέι μέικερ και συνέχισε λέγοντας πως  «είναι δύσκολο για τα υπόλοιπα παιδιά να διαλέξουν μεταξύ Ευρωλίγκας και πρωταθλήματος, αλλά για μένα δεν υπάρχει δίλημμα. Προτιμώ το πρωτάθλημα, αν και το ιδανικό θα ήταν να πάρουμε και τα δύο, επειδή είναι κάτι που δεν έχω κατακτήσει ακόμα σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό. Δεν το κατάφερα στην πρώτη θητεία μου στον Ολυμπιακό και αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που επέστεψα».

Μέχρι το Φάιναλ Φορ οι Πειραιώτες έχουν να δώσουν ακόμη τρία παιχνίδια και όπως παραδέχθηκε ο «Τεό» είναι αγώνες «τους οποίους πρέπει να κερδίσουμε. Η ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη στο Παρίσι και όχι τώρα». Από τον διεθνή πλέι μέικερ ζητήθηκε και μια σύγκριση σε σχέση με την περσινή σεζόν και παραδέχθηκε πως «η ομάδα έχει βελτιωθεί πολύ από πέρυσι. Προστέθηκαν κάποιοι πολύ ποιοτικοί παίκτες, ενώ ανεβάσαμε και εμείς την απόδοσή μας, όπως για παράδειγμα ο Τσίλντρες και ο Τεόντοσιτς, ο οποίος είναι σαν μια καινούργια μεταγραφή. Πρώτος στόχος για φέτος ήταν το Κύπελλο και καταφέραμε να το κατακτήσουμε. Στο Παρίσι έχουμε να δώσουμε δύο τελικούς και πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί».

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου τόνισε: «Πέρυσι είχαμε μηδέν στα τρία στους τίτλους και φέτος έχουμε ήδη ένα στα ένα, το οποίο είναι κάτι πολύ σημαντικό. Πήραμε το κύπελλο και μάλιστα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Με το συγκεκριμένο τρόπαιο μας έφυγε ένα ψυχολογικό βάρος. Οι περσινές αποτυχίες στοίχισαν και σε εμάς και στον κόσμο μας. Τώρα όμως θέλουμε να κάνουμε νέα αρχή».

O Θοδωρής Παπαλουκάς σχολίασε για την πίεση που υπάρχει στην Ελλάδα: «Όλες οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό έχουν πίεση, απλά στην Ελλάδα υπάρχει πίεση και εκτός γηπέδου. Το ήξερα αλλά επέλεξα να έρθω. Δεν μου αρέσει να ζω σε ευθεία γραμμή. Η ζωή είναι σαν το καρδιογράφημα, αν είναι ευθεία είσαι νεκρός», τόνισε και σχολίασε για την νίκη της Παρτιζάν επί της Τσιμπόνα: «Η Παρτίζαν κέρδισε ένα αμφίρροπο ματς στην αδριατική λίγκα, με ένα τρίποντο από τα 20 μέτρα, το οποίο πρέπει να ήταν σκληρό για τους παίκτες της Τσιμπόνα. Το βασικό είναι να μην επαναληφθεί αυτό το σκηνικό με εμάς. Ας πάει το ματς στο τελευταίο καλάθι αρκεί να περάσουμε εμείς».



Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για το Φάιναλ Φορ, αλλά δεν ξεχνά πως μέχρι να γίνουν οι αγώνες στην πόλη του φωτός, υπάρχουν τρία ματς, δύο εκ των οποίων είναι με τον Άρη. Ο Γιάννης Μπουρούσης μιλώντας στον
NovaΣΠΟΡ FM 94.6 παραδέχθηκε πως «είμαστε χαρούμενοι όλοι, που θα βρεθούμε στο Φάιναλ Φορ για δεύτερη σερί χρονιά. Τώρα χαλαρά αλλά στη συνέχεια θα είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Γιατί είναι μεγάλη υπόθεση να πάμε τελικό. Πέρσι δεν μας άρεσε που δεν πήγαμε τελικό. Θέλουμε να είμαστε υγιείς και σωστοί σε ό, τι κάνουμε για να μπορέσουμε».

Όσο για το αν θα έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα σε πρωτάθλημα ή Ευρωλίγκα, ο «Μπουρού» ήταν κατηγορηματικός. «Φυσικά επιλέγω, πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο καημός. Χρονικά προηγείται η Ευρωλίγκα., για μένα σκοπός μας είναι το πρωτάθλημα. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα στα πλέι-οφ για να φτάσεις τελικό. Τα ματς με τον Άρη είναι πολύ δύσκολα. Στο Κύπελλο έχουμε παίξει. Και θα είναι καλό που θα παίξουμε με τον Άρη πριν το φάιναλ-φορ γιατί θα είμαστε εγρήγορση».

Για τον ημιτελικό με την Παρτίζαν ο Γιάννης Μπουρούσης ξεκαθάρισε ότι ο αγώνας στο Παρίσι θα είναι διαφορετικός από αυτούς στις άλλες φάσεις της διοργάνωσης.

«Δεν θέλουμε να είμαστε το φαβορί. Εμάς μας ενδιαφέρει να πάμε έτοιμοι και να καταφέρουμε να περάσουμε στον τελικό. Μετά είναι ένα παιχνίδι και όλα παίζονται. Τα ματς με την Παρτιζάν στο Παρίσι θα είναι διαφορετικά σε σχέση με αυτά στις άλλες φάσεις της διοργάνωσης», τόνισε και συνέχισε αναφερόμενος για το τι θυμάται από την επιτυχία του 1997:

«Τα έχω δει τα παιχνίδια του ‘97. Έχουμε τον Μίλαν (σσ.Τόμιτς) που μας εμπνέει και μας μιλάει. Όταν πας για δεύτερη χρονιά στη σειρά είναι σημαντικό. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο καταλαβαίνεις ότι πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος σε όλο το παιχνίδι. Καλή μας επιτυχία και όχι επεισόδια οι οπαδοί μας στο Παρίσι», κατέληξε.

Από τη μεριά του, ο Τζος Τσίλντρες, μίλησε για το επικείμενο Φάιναλ Φορ, αλλά και για το μέλλον του, το οποίο φαίνεται πως θα τον βρει και πάλι στη χώρα μας. Κάτι, όμως, που δεν το είπε ξεκάθαρα. «Είναι υπέροχα στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι είναι εκπληκτικοί απέναντί μου και μου αρέσει πολύ. Πρέπει να παίξουμε καλά. Έχουμε βελτιωθεί πολύ και πρέπει να φτάσουμε μέχρι το τέλος της διαδρομής. Πρέπει να παίξουμε καλά και αυτή είναι η πίεση μας. Νιώθω καλύτερα φέτος. Δουλεύω σκληρά. Εγώ παίζω μπάσκετ και με βοηθούν οι συμπαίκτες μου. Θέλω να βελτιωθώ σαν παίκτης και σαν άνθρωπος για την ομάδα μου».

Ο Τζος Τσίλντρες ήταν ξεκάθαρος στο εάν του λείπει το ΝΒΑ: «Δεν μου λείπει. Το μόνο που μου λείπει είναι η οικογένεια μου. Είναι διαφορετικά τα πράγματα εδώ, αλλά η ατμόσφαιρα είναι όμορφη και μου αρέσει. Είναι εξίσου δύσκολο το μπάσκετ εδώ με το ΝΒΑ. Στις ΗΠΑ απλά βλέπεις πιο αθλητικούς παίκτες όπως ο Λε Μπρόν και ο Γουέιντ. Ωστόσο και εδώ βλέπεις παίκτες που παίζουν δυνατά, παρά το γεγονός ότι δεν είναι δυνατοί σωματικά», τόνισε και κατέληξε καταθέτοντας την άποψή του για το ζευγάρι της πρώην ομάδας του, Ατλάντα με το Μιλγουόκι στα πλέι-οφ του ΝΒΑ.

«Είναι δύο ομάδες πολύ καλές στην έδρα τους. Αν το Μιλγουόκι κερδίσει το επόμενο ματς δύσκολα θα χάσει την πρόκριση, αλλά εγώ πιστεύω στην Ατλάντα που είναι η ομάδα μου»

Όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του, έτσι και ο Λίνας Κλέιζα παραδέχθηκε πως περιμένει με ανυπομονησία το Φάιναλ Φορ. «Η Παρτιζάν έχει καλούς παίκτες και για να βρίσκεται στον ημιτελικό, πάει να πει ότι είναι καλή ομάδα. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ (στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό ) και δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο από το Παρίσι και το πώς θα πάρουμε τίτλους», τόνισε ο Λιθουανός στον NovaΣΠΟΡ Fm 94.6. και συμπλήρωσε πως «δεν ξέρω ποιος είναι φαβορί. Φαίνεται ότι η Μπαρτσελόνα έχει ένα μικρό προβάδισμα αλλά θα δούμε…», σχολίασε για το φάιναλ-φορ και συνέχισε:
«Δεν ήταν πολύ δύσκολο για μένα να προσαρμοστώ στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Η ομάδα και οι συμπαίκτες μου το έκαναν πιο εύκολο, ενώ είχα παίξει και με την εθνική, πράγμα που με διευκόλυνε».
 


 http://www.superbasket.gr/?c=136&a=124531

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου