Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Σχόλιο για τα Play-off NBA

Στο "μαγικό κόσμο" του ΝΒΑ ήδη ξεκίνησε το ζουμί της όλης υπόθεσης , αυτό που περιμένουν δηλαδή οι απανταχού θαυμαστές , τα Play-off. Οι 82 αγώνες της κανονικής περιόδου αποτελούν παρελθόν και το μόνο που προσφέρουν (εκτός του μοναδικού θεάματος) είναι το πλεονέκτημα έδρας στις ομάδες που είχαν το καλύτερο ρεκόρ νικών-ηττών.

Αλλά όσοι βλέπουν χρόνια το ΝΒΑ ξέρουν ότι στην φάση των Play-off είναι που φαίνονται οι μεγάλες ομάδες και οι μεγάλοι παίχτες.Φέτος , ειδικά στην Δυτική Περιφέρεια έχουμε τη τύχη να βλέπουμε δυνατές κόντρες μεταξύ αξιόλογων ομάδων.Την ώρα που γράφεται το κείμενο σχεδόν όλα τα ζευγάρια έχουν παίξει τα πρώτα 4 ματς της σειράς.Να υπενθυμίσουμε ότι στην ημιτελική φάση των Περιφερειών
περνάνε οι ομάδες που θα φτάσουν πρώτες στις 4 νίκες , ενώ το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων έχει ως εξής : 2 ματς εντός έδρας η ομάδα με το πλεονέκτημα έδρας , 2 εκτός  και μετά ανά αγώνα αλλάζει η έδρα ( εναλλάξ).


Λοιπόν ας πάμε στη δράση ... Αυτο που μας ενδιαφέρει άλλωστε...

Ανατολική Περιφέρεια 
Cleveland Cavaliers (1) - Chicago Bulls (8) : To σκορ είναι ήδη στο 3-1 υπέρ των Cleveland και πολύ δύσκολα θα αλλάξουν τα δεδομένα στο συγκεκριμένο ζευγάρι.Με ακόμα μία νίκη (το επόμενο ματς είναι εντός για τους Cavaliers) η ομάδα του Lebron περνάει στην επόμενη φάση.Η καταπληκτική απόδοση του ταλαντούχου Rose των Bulls και του υποτιμημένου (αλλά) παίχτη-εργάτη ειδικά στον τομέα των Rebounds Noah , δεν ήταν αρκετές για τους Ταύρους ...Κέρδισαν μόνο έναν αγώνα εντός , ενώ στο κρίσιμο τέταρτο εντός έδρας ματς που με νίκη θα κάνανε το 2-2 , χάσανε άνετα με τον Λεμπρον να παίρνει την ομάδα στους ώμους του σημειώνοντας ακόμα ένα τριπλ-νταμπλ κι ένα απίστευτο buzzer-beater.

Orlando Magic (2) - Charlotte Bobcats (7) : 3-0 προηγούνται οι περσινοί φιναλίστ Μάτζικ και με νίκη σήμερα τα ξημερώματα εκτός έδρας κάνουν το sweep ("σκούπισμα") έναντι των σκληροτράχηλων (έστω κατά την κανονικά περίοδο) Bobcats. Μόνο και μόνο η συμμετοχή στα Play-off αποτελεί επιτυχία για την ομάδα ιδιοκτησίας πλέον του "Air Jordan" και από ό,τι φαίνεται θα αποχωρήσουν πρόωρα από τη φάση αυτή...Οι καταπληκτικοί φέτος Gerald Wallace και Jackson δεν θα εμποδίσουν τους φιλόδοξους Μάτζικ που ελπίζουν στην κατάκτηση του τίτλου που τους στέρησε πέρσι η ομάδα των Lakers...

Atlanta Hawks(3)-Milwaukee Bucks(6) : Σίγουρα το πιο αμφίρροπο ζευγάρι της Ανατολής μετά την άνετη επικράτηση των "ελαφιών" επί των "γερακιών" στο τελευταίο ματς.Σε 2-1 μείωσε το Μιλγουόκι και ελπίζει σε ένα "break" για να βρεθεί στα ημιτελικά.Ωστόσο η πιο πλήρης ομάδα του Joe Johnson παραμένει το φαβορί του ζευγαριού...

Βοston Celtics (4)-Miami Heat (5) : 3-1 το σκορ...Ο Wade "τράβηξε" 46-άρι στο τελευταίο ματς και έσωσε την παρτίδα για τους Μαιάμι...Αλλά ένας παίχτης δεν φτάνει να αποκλείσει τους "big-3" (Pierce-Garnett-Allen) πλαισιωμένους φέτος από έναν τρομερό Point Guard , τον Raja Rondo.
Οι Celtics (λογικά μιλώντας πάντα) αργά ή γρήγορα θα περάσουν...

Δυτική Περιφέρεια
Los Angeles Lakers(1)-Oklahoma Thunder City(8) : Οι πιο πολλοί δεν το περίμεναν...Όσοι τουλάχιστον δεν είχαν παρακολουθήσει την ομάδα του Brooks στη διάρκεια της κανονικής σεζόν.Ο λόγος για τους Οκλαχόμα που καίτοι άπειροι (μέσος όρος ηλικίας περίπου 25 έτη) , δυσκολεύουν τους πρωταθλητές Lakers κρατόντας τους μέχρι στιγμής στο σκορ στο 2-2...Σίγουρα οι "Λιμνάθρωποι" είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί λόγω εμπειρίας , ποιότητας και Kobe Bryant , αλλά η ομάδα των Durant και Westbrook δεν αστειεύεται καθόλου...Το μέλλον είναι όλο δικό τους , μιας και δείχνουν ότι μπορούν να πετύχουν πολλά με την προσθήκη ενός καλού Center .O πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ Ντουραντ δείχνει κάπως αγχωμένος στην πρώτη του συμμετοχή σε Play-off και δεν αποδίδει τα αναμενόμενα...Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον "μπαρουτοκαπνισμένο" σε τέτοια ματς , Kobe Bryant.
Mέχρι στιγμής εντυπωσιάζει ο Westbrook με τις εμφανίσεις του.Μαζί με τον Rondo και Rose θα αποτελέσουν λογικά τους επόμενους μεγάλους Playmakers του ΝΒΑ ( ειδικά αν βελτιώσει το μακρυνό του σουτ).

Dallas Mavericks(2)-San Antonio Spurs(7) : Τί και αν έχουν τρομερή 5άδα ;! Τί και αν έχουν τον πολύπειρο Jason Kidd και τον απίστευτο Dirk Nowitzki ;! Tί και έχουν πλεονέκτημα έδρας ;! O παλιός είναι αλλιώς λένε , κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα στο συγκεκριμένο ζευγάρι...Τα "σπιρούνια" του Popovic έχουν ήδη ανατρέψει την κατάσταση και προηγούνται με σκορ 3-1 , έχοντας μειονέκτημα έδρας αρχικά !

Phoenix Suns (3)-Portland Blazzers (6) : Άλλο ένα ισορροπημένο ζευγάρι με το σκορ να είναι στο 2-2 και κανείς να μην μπορεί να κάνει κάποια ασφαλή πρόβλεψη για τον τελικό νικητή.Οι Portland φαίνεται να βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση και η αναπάντεχη γρήγορη επιστροφή του ηγέτη τους Roy έχει ανεβάσει τη ψυχολογία στα ύψη.Aλλά ποιός μπορεί να προβλέψει τί θα κάνει ο Steve Nash; Άκρως ενδιαφέρουσα μονομαχία...

Denver Nuggets(4)-Uta Jazz(5) : Και εδώ έχουμε μεγάλη ανατροπή από τους Τζαζ και το σκορ είναι 3-1 υπέρ τους , αν και ξεκίνησαν τη σειρά με μειονέκτημα έδρας.Η απουσία του Okur δεν πτόησε τους Uta να κάνουν το Break.Από την άλλη , οι φοβεροί πέρσι Ντένβερ , αποτελούν τη φετινή απογοήτευση , μιας και μονο ο Carmelo Anthony στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.Ίσως η κακή εικόνα τους οφείλεται στη μεγάλη απουσία του προπονητή τους , που πάσχει από καρκίνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου